След като narod.bg публиква становището на зъболекаря Павлин Стефанов, за когото

...
След като narod.bg публиква становището на зъболекаря Павлин Стефанов, за когото
Коментари Харесай

ДБ общинарят Павлин Стефанов бие жена си

След като narod.bg публиква становището на зъболекаря Павлин Стефанов, за който гръмна новината, че са открити опиати в дома му, се получи информация за различен аспект от битието на напусналия със скандал Демократична България общински консултант.

Ето какво написа източник:

Здравейте, видях, че някои уеб сайтове сте разгласили позицията на Павлин Стефанов – общинския консултант от Демократична България в Плевен. Само че цялостен Плевен разяснява последните дни наглото му държание и опит да замаже обстановката и истината към нея.

Това, че си е платил и са го избавили по обвиняването за опиати – ОК. Обаче той не обелва и дума за това, че е сключил съглашение поради домашно принуждение над брачната половинка си Вяра, което е упражнил същата въпросна вечер.

Навръх 8 март plevenutre.bg заяви следното:

Общинският консултант Павлин Стефанов е осъден с пробация в продължение на осем месеца поради упражнено домашно принуждение над брачната половинка си. Одобреното от съда съглашение сред прокуратурата и отбраната на обвинения е оповестено на страницата на Районния съд и е дефинитивно.

От правосъдния акт излиза наяве, че Павлин Стефанов схваща в какво е упрекнат, признава се за отговорен, схваща последствията от съглашението и е склонен с тях, заявявайки, че непринудено го е подписал в прокуратурата и заявява, че се отхвърля от разглеждане на делото по общия ред.

„ Подсъдимият П. С. С., роден в град Плевен, български жител, с висше-магистър обучение, работи – на частна процедура, женен, неосъждан/освобождаван от наказателна отговорност по реда на член 78а от НК/, се признава за отговорен в това, че през интервала от април 2020 година до 29.02.2024 година, в гр. Плевен, при изискванията на продължавано закононарушение на два пъти се заканил на Вяра Е.Г.-С.а от същия град срещу нейната персона с закононарушение със следните дейности – стискал я с ръце през гръдния панер, натискал тялото към земята, с цел да не се движи, като това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му и е осъществено в изискванията на домашно принуждение – закононарушение по чл.144, ал.3 вр. ал.1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

За по този начин осъщественото закононарушение от подсъдимия П. С. С. и с оглед плануваното в чл.144, ал.3 вр. ал.1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс и като бе съобразена наредбата на член 381, алинея 4 от Наказателно-процесуален кодекс, му се дефинира и постанова наказване при изискванията на член 55, ал.1, т. 2, б. “б ” от Наказателен кодекс, а точно – «Пробация», при следните пробационни ограничения – наложителна регистрация по сегашен адрес за период от 8 месеца, при явяване и сключване пред пробационен чиновник или несъмнено от него длъжностно лице 2 /два/ пъти седмично, както и наложителни периодически срещи с пробационен чиновник за период от 8 месеца. Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване “, се показва в правосъдния акт.

Както към този момент писахме, казусът е от 29 февруари вечерта, когато полицията отива на адреса на Павлин Стефанов на улица „ П. Р. Славейков “ в регионалния град по сигнал за фамилен скандал. Униформените намират в жилището бял полиетиленов плик, вид спейсбек, с размери 9 см Х 5 см, съдържащ 5 бучки синкаво-зелено кристалообразно вещество с почти тегло 5 грама, гласи известието от бюлетина на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Плевен.

След екшъна Стефанов разгласява коментар на своя профил във фейсбук, в който изясни, че в дома му не са открити опиати, а желирани бонбони и реагира остро към съпартийците си от „ Да, България “, които по-рано денем го приканиха да си подаде оставката от Общинския съвет – Плевен. Това обаче предизвика депутатът от ПП-ДБ Свилен Трифонов да излезе с обява и да осведоми, че „ Павлин Стефанов грижливо е пропуснал да каже, че е сключил съглашение с прокуратурата и му е наложено наказване пробация за осъществено закононарушение по член 144, ал.3 вр. алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс. “

„ Господин Стефанов сигурно има протокола от правосъдното съвещание и може да го добави към към този момент оповестения документ. Пропуснал е също да каже, че цялата конструкция на Да, България, дружно с околните си го поддържаха. Той даже изрече благодарност, че с помощта на нас е съумял.

Подкрепата беше дадена за младеж, с обучение, специалност, семейство и упоритости. Но когато същият няма сетивност и вярна преценка, че каквато и да е форма на принуждение, особено върху дами е публично укорима и неправилна, както и несъвместима с публичната функционалност на изборната служба, която заема едно е несъмнено – поука ще има единствено за тези, които му се довериха! “, написа Свилен Трифонов.

Съдебният акт може да изтеглите отсам:

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР